Norint sužinoti, kokia iš tikrųjų yra Honkongo virtuvė, reikėtų paragauti nacionalinių patiekalų. Atrodo – labai įprastas patarimas, tačiau ne tuomet, kai kalba eina apie Honkongą – čia maistas yra atgabentas iš įvairiausių kraštų, perimtos kitų šalių tradicijos ir specialūs receptai, tad iš tiesų nelengva suprasti, kurie patiekalai priklauso būtent Honkongo administraciniam regionu.
Tikrai neapsiriksite išsirinkę Tong Sui – vietinių labai mėgstamą desertą nelabai įprastame sriubos pavidale. Ją galima gaminti su įvairiais ingredientais, pradedant sezamų pasta ir baigiant graikiniais riešutais, tačiau šiais laikais Honkongo virtuvėje dažniau sutiksite labiau šiems laikams ir greitam gyvenimo tempui pritaikytus priedus – ledus ar šokoladą.
Būtinai reikėtų paragauti ir Siu Mei – tai specialus mėsos paruošimo būdas, būdingas būtent Honkongo virtuvei. Mėsa yra kepama ant atviros ugnies, patiekiama kartu su traškiu medaus padažu ir ryžiais, jaučiamas lengvas dūmo skonis. Tokiu būdu galima iškepti bet kokios rūšies mėsą – tiek kiaulieną, tiek ir antieną.
Vartant restorano ar kavinės meniu, pro akis nereikėtų praleisti Wonton makaronų. Nors atrodo jie ganėtinai paprastai – makaronai su kukuliais, kurie yra paruošiami iš krevečių, kiaulienos ar kitos mėsos – vis dėl to visus paragavusius tikrai sužavi savo ypatingu skoniu.
Šis patiekalas taip pat yra žinomas Malaizijos, Filipinų, Tailando ir net Singapūro virtuvėse, tačiau jo paruošimo ir pateikimo būdas gali gerokai skirtis nuo Honkongo.
Taip pat garsi ir Congee košė. Jos gaminimas virsta tikru ritualu, kuris vidutiniškai gali užtrukti net apie dešimt valandų – jeigu sugalvotumėte tokią košę paruošti namuose taip, kaip rekomenduoja Honkongo virtuvė, tektų gaminimui paskirti praktiškai visą dieną. Pagrindinis ingredientas šiame patiekale yra ryžiai, o jau pagamintą košę rekomenduojama valgyti su spurgomis. Geriausia, jog jos būtų kinietiškos.
Tai toli gražu ne visi Honkongo virtuvės pasididžiavimai – sąrašą dar būtų galima gerokai praplėsti. Ypač daug patiekalų reikėtų paragauti tuomet, jeigu į savo dienos meniu norėtumėte įtraukti įvairius jau kur nors kitur ragautus valgius, kuriuos savaip ištobulino vietos gyventojai ar Honkongo virtuvės meistrai.
Maistui čia tikrai skiriamas ypatingas dėmesys, dėl šios priežasties pasirinkimas tikrai stulbinantis. Tereikia išsirinkti ko labiau norėsite vakarienei – troškintos vištienos su kinišku padažu ar garuose išvirto viščiuko su juodaisiais grybais – visur galėsite jausti specifinę ir visame pasaulyje vertinamą Honkongo virtuvės įtaką.